Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Συνταγή σάλτσα ντομάτας


  • Ντομάτες
  • Λεμόνια
  • Βάζα και καπάκια
Εκτέλεση:
Χαράξτε τις κορυφές τους σε σχήμα Χ, και ρίξτε τις ντομάτες σε νερό που βράζει για 1-2 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει στο ξεφλούδισμα τους. Έπειτα τις ρίχνετε σε νερό με πάγο για μερικά λεπτά.
Ξεφλουδίστε τις ντομάτες και αφαιρούμε όσα σπόρια μπορούμε. Μην αγχώνεστε, δεν πειράζει εάν σας ξεφύγουν μερικά. Ρίχνετε τις καθαρισμένες ντομάτες σε μια κατσαρόλα. Χρειάζεται 30 με 40 λεπτά μαγείρεμα.
Μεταφέρουμε τη σάλτσα με μια καθαρή κουτάλα στα βαζάκια μας, και γεμίζουμε μέχρι πάνω. Αφήνουμε μόλις 1-2 εκατοστά κενό, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, και σφραγίζουμε, χωρίς να γυρίζουμε το καπάκι πολύ σφιχτά.
Σε μια βαθειά κατσαρόλα ή χύτρα, βράζουμε τα βαζάκια για 15 λεπτά, με τη στάθμη του νερού να βρίσκεται ελάχιστα κάτω από το καπάκι. Καλό θα ήταν να τοποθετήσετε στον πάτο της κατσαρόλας μια πετσέτα, και να καθίσετε πάνω το βαζάκι, έτσι ώστε να μην σας σπάσει ή ραγίσει από το βράσιμο!
Προτείνουμε δύο τρόπους για να αποστειρώσουμε τα βαζάκια και τα καπάκια τους. Είτε σε πλυντήριο πιάτων στους 50 C ή και παραπάνω βαθμούς, είτε μπορείτε απλά να βράσετε τα βαζάκια και τα καπάκια τους για μερικά λεπτά σε μια κατσαρόλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας σχετικά με αυτό το άρθρο.